Bästa kreditkortet för en konsult?

Det finns många bra anledningar till att skaffa sig ett kreditkort när man arbetar som konsult – men det gäller att vara försiktig och se upp för skuldfällorna längs vägen.

KredittkortAtt har ett kreditkort när man arbetar som ambulerande konsult är smart. På så vis kan man mellan uppdrag fortfarande stå sig ekonomiskt även om det tryter på vanliga kontot. Detta eftersom att kreditkort alltid betalas i efterhand en månad senare vilket innebär att man inte behöver oroa sig finansiellt om man är mellan uppdrag och inte har en inkomst. Men för att den här typen av säkerhet ska vara lönsam gäller det att man också valt att skaffa marknadens bästa kreditkort. Och sanningen är att det inte finns ett kort som är det universalt bästa för alla utan det handlar om att hitta det som är det bästa kreditkortet för ens egen situation. För att göra det måste man jämföra och det kan man snabbt och enkelt kan göra hos kreditkortlistan.se.

Använd kredit med försiktighet

Något att lägga på minnet när man skaffar ett kreditkort är att det inte bara är guld och gröna skogar det handlar om. Varje gång en kredit dras på ditt kort tillkommer ofta en avgift och du lägger på dig en betalningsskuld vilket du kanske inte alltid tänker på när du står där med kortet för att betala din take-away kaffe eller snabba lunch på Pressbyrån. Till exempel skriver både Dagens Nyheter och Expressen om hur allt fler personer under 2016 var tvungna att skuldsanera då de inte kunnat betala tillbaka sina krediter, och det är en vanlig konsekvens av lättvindig användning av olika krediter och lån. Och vad en skuldsanering faktiskt innebär står att läsa om på kronofogdens hemsida.

Så innan du tar ett kreditkort bör du säkerställa att kortet du väljer är det bästa kreditkortet och att komma ihåg att i vissa situationer så är det bästa kreditkortet ett klippt kreditkort.