Vikten av gemenskap bland konsulter

Människor är sociala varelser och det gäller både privat och ute i arbetslivet. Att ha ett bra team är viktigt för alla typer av företag och det inkluderar personalens känslor för varandra. Kommer alla väl överens ger det en laganda och en ökad vilja att hjälpas åt både sinsemellan och gentemot företaget och det är värdefulla källor till framgång.

Har du ett företag där de anställda umgås rent fysiskt, till exempel i en butik eller en kontorsmiljö, är det relativt enkelt att främja sammanhållningen. Snyggt dekorerade lokaler, ett trevligt fikarum och en after work drink då och då är alla sätt att öka kamratskapet mellan kollegor. Men vad gör du om du har ambulerande personal, till exempel konsulter som är ute på uppdrag på olika firmor?

Fysiska påminnelser

Det kan låta som en självklarhet att dina konsulter vet vem de arbetar för, och visst är det så, men att ge dem fysiska påminnelser är faktiskt ett sätt att öka gemenskapskänslan subtilt. Att dela ut användbara föremål med företagets logo ger konsulten ett både synligt och praktiskt tecken på att de hör hemma någonstans. Väskor, paraplyer, kläder och nyckelband med tryck hittar du här, alla av mycket god kvalitet, och de ger stolthet över att vara med i teamet.

Uppmuntra till kommunikation

Även om dina konsulter är ute på helt olika uppdrag och firmor så är det alltid klokt att uppmuntra dem till att kommunicera med dig men också med varandra. Det kan handla om att skaffa teknik för digitala möten om de befinner sig på geografiska avstånd, eller att kalla in dem varje vecka på ett kortare sammanträde.

Ge gärna kollegorna en chans att umgås socialt då och då. Det är inte bara bra för deras samarbete men också för deras hälsa och humör och lönar sig för alla inblandade. Bjud dem på en middag eller varför inte en kul aktivitet som en eftermiddag på en nöjespark eller en fotbollsmatch?

Bra ledarskap

För att gemenskapen och samarbetet ska funka väl är det också viktigt att du är en bra ledare. Enligt en artikel i Dagens Industri rankas saker som trygghet och god kommunikation till de högsta egenskaperna hos en bra chef. Se till att vara lyhörd för konsulternas behov, och finns där en fnurra på tråden är det upp till dig att kunna medla och lösa problem.