Jobba som inhyrd truckförare

Att ta truckkort är ett säkert sätt att skaffa jobb på. Det finns gott om arbetsmöjligheter för truckförare och väljer du att jobba som inhyrd konsult kan du se fram emot ett stimulerande och varierande arbete.

Som ambulerande truckförare är ingen dag den andra lik. Du utför visserligen samma slags arbete men du vistas i olika miljöer och träffar olika människor. Det ger ett brett kontaktnät för dig som ofta leder till ännu fler uppdrag. Positivt är att det bara tar några dagar att bli färdig truckförare. Du kan gå en truckutbildning från MGB truck och börja jobba direkt när du är klar med utbildningen.

Utbilda dig till truckförare

Det finns gott om arbeten inom branschen och du kan registrera dig hos en eller flera olika bemanningsföretag för att få uppdrag som truckförare. Du är försäkrad via ditt bemanningsföretag och har ofta samma förmåner som på en ordinarie arbetsplats. Arbetsmiljöverket skriver om arbetsmiljöansvar för inhyrd och uthyrd personal:

”Bemanningsföretaget är arbetsgivare med ansvar för sin personal och vilka arbeten de hyrs ut till. Kundföretaget är arbetsledare och ska se till det dagliga arbetet utförs på ett säkert sätt och i en god arbetsmiljö.” Läs mer här.

Många fördelar som inhyrd

Att jobba som konsult ger många fördelar. Du förbinder dig inte till något utan jobbar så mycket du vill. Det finns inget tvång på att ta uppdrag utan du väljer de jobb du tycker verkar intressanta. På detta sätt styr du själv över hur mycket du vill tjäna per månad och du kan lätt komma upp i en heltid, men måste inte gå till samma jobb varje dag. Därför blir det sällan tråkigt att gå till jobbet, men om du vill så finns det möjligheter att bli anställd direkt av företagen som hyr in dig.