Så frilansar du utan att starta eget företag

Att frilansa är ett fantastiskt sätt att arbeta på om du gillar frihet och flexibilitet. För att snabbare komma igång och slippa alla administrativa uppgifter kan du bli egenanställd genom ett företag. Du kan då fokusera helt på dina projekt.

Om du drömmer om frihet och flexibilitet är det frilansa du ska göra. Du kanske har planerat allt men det som fattas är den administrativa biten för att du ska komma igång. För att slippa bry dig om all administration kring fakturering, skatter, moms och egenavgifter kan du bli egenanställd hos Cool Company som kan fixa allt sådant åt dig. Att fakturera utan eget företag är ett väldigt bra alternativ till dig som befinner dig i uppstartsfasen. I gengäld för att ett företag sköter det administrativa betalar du en avgift. Den avgift dras automatiskt från beloppet som du fakturerar till kunden. Kontrollera vad som innefattas i den serviceavgiften. Den största fördelen med att fakturera på det här sättet är att du kan ha ett fullständigt fokus på din verksamhet. Andra fördelar är att det är en mycket kortare startsträcka att ta dig igång med att frilansa och det är mycket mindre administration och huvudbry.

Fördelar med frilanslivet

Det finns många fördelar med att jobba som frilansande konsult. Du kan jobba varsomhelst ifrån. Du bestämmer din arbetsplats. Genom att göra det slipper du att pendla till en specifik plats varje dag om du inte vill det såklart. Du kan också lägga upp din dag hur du vill. Att jobba på kvällen istället för mitt på dagen är fullt möjligt. Du är inte heller beroende av någon annan om du driver eget företag eller är egenanställd. En annan fördel är att du kan ta det arvode du tycker att du förtjänar.

Tips för att lyckas

För att lyckas som frilansare ska du se till att du alltid har något att sälja. Att kunna sälja in dig är också något som du bör öva upp för att kunna få uppdragen du vill ha. Fokusera på att bygga relationer istället för att bygga upp en snygg fasad och sätt alltid kunden i första rummet. Det är också bra att vara en allvetare samtidigt som du har dina specialistområden.