Välj rätt kreditkort som resande konsult

Reser man ofta i jobbet finns det anledning att införskaffa ett speciellt kreditkort för resor. Genom detta kan man både få försäkring till ett billigt pris, och spara mycket pengar. Men vilket kreditkort ska man välja?

 

pexels-photo-210990Vi har tidigare skrivit om kreditkort för konsulter, och att det handlar om att hitta ett kort som är bäst för ens egen situation. Som konsult är det vanligt att resor förekommer i jobbet och man bör därför välja ett kort som har en reseförsäkring. Enligt en artikel i Svenska Dagbladet finns det tre kort som utmärker sig för att vara de optimala för resan: Ica-bankens bankkort, Santanders Mitt kort och Forex betal- och kreditkort. Samtliga kort har låga eller inga årsavgifter samt reseförsäkringar som kompletterar hemförsäkringen. Enligt undersökningsföretaget Zmarta som jämfört villkor som ränta, årsavgift och räntefria dagar är dessa kort bland de absolut bästa på marknaden och bra alternativ för den som resermycket. Att välja rätt kreditkort för resor i jobbet är viktigt, så att man inte riskerar att få valutapåslag vid köp eller uttag.

 

”Valutapåslaget gäller ju för alla köp som du gör utomlands med kortet, medan uttagsavgiften bara gäller uttag av kontanter i automat. Men hur viktigt det är beror ju på vart i världen man reser, på vissa platser är det cash som gäller”, säger Mattias Hallgrim som är marknadsdirektör på företaget Zmarta.

 

Vilka övriga punkter är viktiga för ett kreditkort man använder på resan?

Förutom reseförsäkringen och låga års- och uttagsavgifter bör man välja ett kort som även har låg eller obefintlig uppläggningsavgift. Valutapåslaget bör ligga på mellan 0–2 procent och uttagsavgiften på mellan 0–4 procent. Även sparräntan kan vara av intresse att kolla upp. För den som vill läsa mer om olika sorters kreditkort och sparränta kan man hitta information om detta på Svenska dagbladets bilaga Näringsliv.